Κήπος Στα Μεσόγεια: Αυτές είναι οι 11 παραλίες και η 1 μαρίνα της Ανατ. Αττικής που βραβεύθηκαν φέτος με γαλάζια σημαία!

17 Μαΐου 2015

Αυτές είναι οι 11 παραλίες και η 1 μαρίνα της Ανατ. Αττικής που βραβεύθηκαν φέτος με γαλάζια σημαία!


11 παραλίες της ανατολικής Αττικής από τις συνολικά 395 ολόκληρης της χώρας και 1 μαρίνα από τις συνολικά 9 ελληνικές, βραβεύθηκαν από την αρμόδια Διεθνή Επιτροπή με γαλάζια σημαία για το 2015.
Δεν βραβεύτηκε παραλία στο δήμο Λαυρεωτικής.  
Γαλάζια σημαία για την μαρίνα της Olympic Marine στον Δήμο Λαυρεωτικής!  


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αττική βραβεύθηκαν συνολικά 13 παραλίες και εκτός από τις 11 της ανατολικής Αττικής μόλις δύο ακόμα έλαβαν το διεθνές βραβείο και βρίσκονται η μία στην Αίγινα και η άλλη στα Κύθηρα.

Στις 11 αυτές παραλίες περιλαμβάνονται 4 του Δήμου Σαρωνικού (οι 3 στο Λαγονήσι), 4 στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, 2 στον Δήμο Μαραθώνα και 1 στον Δήμο Μαρκοπούλου! 

Δεν υπάρχει παραλία στο δήμο Λαυρεωτικής.

Σε ό,τι αφορά τις μαρίνες από την Αττική βραβεύθηκαν μόλις δύο και η μία είναι της Olympic Marine στον Δήμο Λαυρεωτικής! 


Η άλλη είναι αυτή του Φλοίσβου στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι η Γαλάζια Σημαία αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνές σύμβολο ποιότητας στον κόσμο.

Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης.

Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 κριτήρια, τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη Γαλάζια Σημαία όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, δήμοι, ξενοδοχεία και camping, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικά.

Δείτε τις 11 παραλίες της ανατολικής Αττικής:
Το Διαβάσαμε στο: http://www.forkeratea.com

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.