Κήπος Στα Μεσόγεια: Συνταγή: Σπιτική μαρμελάδα ρόδι

5 Οκτωβρίου 2015

Συνταγή: Σπιτική μαρμελάδα ρόδι

Πολύ εύκολη συνταγή!

Όλοι μας ξέρουμε τις θρεπτικές ιδιότητες του ροδιού. Ας το απολαύσουμε λοιπόν και σε μορφή μαρμελάδας!Υλικά

Περίπου 1 κιλό ρόδια
Χυμό από ½ λεμόνι
1 ½ ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρόδια στον αποχυμωτή και βγάζουμε 2 ποτήρια του νερού χυμό ρόδι. 
Κρατάμε 2 ρόδια και τα καθαρίζουμε ώστε να μαζέψουμε μόνο τα σποράκια. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το χυμό και τα σποράκια από τα ρόδια για περίπου 10 λεπτά ώστε να μειωθούν κάπως τα υγρά. 
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμη.
 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει τη μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο.


Πηγή
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.