Κήπος Στα Μεσόγεια: Σπιτική αραβική πίτα χωρίς μαγιά

Σπιτική αραβική πίτα χωρίς μαγιά

Η πίτα είναι ο σύντροφος της βουτιάς και της κάθε λογής σαλτσούλας ή ντιπ όπως είναι το τζατζίκι, χούμους, το γουακαμόλε κτλ κτλ.
Σε αυτή την συνταγή θα μάθουμε να την κάνουμε μόνοι μας υγιεινά και χωρίς μαγιά. Το σχήμα που έδωσα στις πίτες μας είναι αυτό που ξέρουμε στην Ελλάδα σαν κυπριακή πίτα αλλά στην ουσία το σχήμα που παίζει σε πολλές χώρες της μέσης ανατολής, εσείς μπορείτε να τις δώσετε όποιο σχήμα θέλετε και όποια διάσταση θέλετε. Όσο πιο λεπτή την κάνετε τόσο πιο τραγανή θα γίνει.

Τα υλικά μας για 7 πίτες
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι (
    προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο (
    προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά αν τις θέλετε λίγο καυτερές)
  • 300 ml νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το κύμινο.
  2. Προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι που δεν κολλάει υπερβολικά στα χέρια μας, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  3. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά.
  4. Χωρίζουμε την ζύμη σε 7 κομμάτια και σε ταψί με μία λαδόκολλα ή σε ταψί που έχουμε περάσει με λάδι απλώστε την ζύμη, όσο λεπτά τα φτιάξετε τόσο περίπου θα μείνουν.
  5. Ρίξτε από το πάνω μέρος το σουσάμι και πατήστε το να κολλήσει.
  6. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά (μπορείτε να τις ψήσετε λιγότερο αν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε αργότερα και να τις ζεστάνετε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.