Μια εύκολη συνταγή για τη ζύμη.
Υλικά
- 3/4φλ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
- 1 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
- 3 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κοφτό κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 κ.σ. αποξηραμένος δυόσμος
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι.
- Σε μπoλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας.
- Τέλος προσθέτουμε τις ελιές ψιλοκομμένες και το κρεμμύδι.
- Βάζουμε σε φόρμα το μίγμα που πρέπει να είναι σαν του κέικ.
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25’.
- Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να σταθούν για 10’, να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.
www.argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου