Κήπος Στα Μεσόγεια: Μυστικά για την μακροζωία : Σας τα αποκαλύπτουμε!

16 Αυγούστου 2013

Μυστικά για την μακροζωία : Σας τα αποκαλύπτουμε!


Επιστημονικές μελέτες έχουν αποκαλύψει τα μυστικά ώστε να εξασφαλίσετε μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή.
Τόσο η θετική σκέψη, όσο η καλή σεξουαλική ζωή και η κατανάλωση σοκολάτας αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για μια καλή ζωή. Σύμφωνα με ένα κομμάτι της έρευνας, το πόσα χρόνια θα ζήσουμε εξαρτάται από τις επιλογές που υιοθετεί ο καθένας μας όπως η τακτική άσκηση, η διακοπή του καπνίσματος , αποφυγή κατάχρησης αλκοόλ και η κατανάλωση πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να προσθέσουν 14 χρόνια στη ζωή σας. Η έρευνα έχει δείξει επίσης ότι το σωστό βάρος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία .Ενώ ο γάμος μπορεί να προσθέσει μέχρι και 10 χρόνια στη ζωή ενός άντρα έχει αποδειχθεί ότι το άγχος της συμβίωσης με ένα άντρα έχει αποδειχθεί ότι αφαιρεί χρόνια από τη ζωή μιας γυναίκας.

Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με 10 βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να παρατείνετε την διάρκεια της ζωή σας 

Να έχετε μια καλή σεξουαλική ζωή

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι πολλοί το σεξ είναι καλό για σας. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ απέδειξε ότι οι άνδρες που έχουν συχνή οργασμούς ζουν περισσότερο, ενώ το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια μελέτη υπολογίσιμη μια μεγάλη σεξουαλική ζωή θα μπορούσε να προσθέσει έως και δύο χρόνια στη ζωή σας. Οι άνδρες που κάνουν σεξ λιγότερο από μια φορά το μήνα είχαν διπλάσιο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από εκείνους που είχαν σεξουαλική επαφή δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα.

Υγιεινή διατροφή

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της υγιεινής διατροφής, αλλά οι ειδικοί στο πανεπιστήμιο Erasmus έχουν καταλήξει σε ένα πρόγραμμα διατροφής που λένε ότι θα μπορούσε να μειώσει τις καρδιακές παθήσεις μέχρι και 76 5%. Βασικά συστατικά περιλαμβάνουν σοκολάτα υγείας, αμύγδαλα, φρούτα, λαχανικά, σκόρδο και κρασί. Συμβουλεύει επίσης για την κατανάλωση ψαριού τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Να ασκείστε συχνά

Η μέτρια άσκηση είναι καλή για την καρδιά και μπορεί να παρατείνει τη ζωή ενός ανθρώπου έως 3,7 έτη. Καθώς η μέτρια άσκηση βοηθά τους ανθρώπους ώστε να μην παίρνουν βάρος μπορεί να θεωρηθεί μία από τις καλύτερες συνήθειες τις οποίες πρέπει να υιοθετήσετε.

Να σκέφτεστε θετικά

Έχοντας μια θετική στάση και σκέψη γενικότερα , όχι μόνο βελτιώνετε την καθημερινή σας ζωή, αλλά μπορεί να προσθέσετε επιπλέον μέχρι και 7,5 χρόνια ζωής.

Παντρευτείτε

Οι παντρεμένοι άντρες είναι πιθανό να ζουν τουλάχιστον 10 χρόνια περισσότερο από εκείνους που δεν είναι παντρεμένοι. Οι γυναίκες, ωστόσο, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Σικάγου, μπορεί να κερδίσουν επιπλέον τέσσερα χρόνια ζωής. Μια θεωρία είναι ότι οι άνδρες που παντρεύονται έχουν την τάση να ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ενώ οι γυναίκες μπορούν να επωφεληθούν από τη μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια που τους παρέχουν οι άντρες τους.

Φάτε σοκολάτα υγείας

Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές κατά τα τελευταία έτη, τα οποία δείχνουν ότι η μαύρη σοκολάτα κάνει πολύ καλό στην καρδιά, χάρη στο υψηλό επίπεδο των αντιοξειδωτικών ειδικά στη σοκολάτα που περιέχει περισσότερο από 70% κακάο. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν από 1-3 σοκολάτες υγείας τον μήνα είχαν 36% χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από εκείνους που δεν τις τρώνε.

Πίνετε κρασί με μέτρο

Μισό ποτήρι κρασί την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να παρατείνετε τη ζωή σας μέχρι και τέσσερα χρόνια. Λάβετε υπόψη σας ότι βοηθά στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων και την προώθηση της καλής χοληστερόλης.

Να είστε ευτυχισμένοι

Όταν ένας άνθρωπος είναι ευτυχισμένος μπορεί να ζήσει τουλάχιστον μια δεκαετία περισσότερο από τους ανθρώπους που είναι θλιμένοι. Το κόλπο είναι να βρίσκετε την ευτυχία σε ό, τι κάνετε και να απολαμβάνετε τις χαρές της ζωής (ακόμα και τις μικρές).

Χάστε βάρος

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η παχυσαρκία μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία σας, αλλά οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που είναι παχύσαρκοι στην ηλικία των 40, έχασαν τη ζωή τους κατά μέσο όρο επτά χρόνια νωρίτερα.

Πηγή : boro.gr

Το διαβάσαμε στο : http://ksipnistere.blogspot.gr/
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.