Κήπος Στα Μεσόγεια: Φτιάξε ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο στεφάνι.

Φτιάξε ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο στεφάνι.

Υπάρχει τρόπος να αξιοποιήσεις μέσα στις γιορτές κάποια φθαρμένα χειμωνιάτικα ρούχα και κουβέρτες που δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν. Θα περάσεις ευχάριστα την ώρα σου επιστρατεύοντας και τα παιδιά, που συνήθως τρελαίνονται για εύκολες, διασκεδαστικές χειροτεχνίες. Ανασκουμπώσου λοιπόν, γιατί το φετινό χριστουγεννιάτικο στεφάνι που θα διακοσμήσει το σπίτι σου μπορεί κάλλιστα να είναι ζεστό και πολύχρωμο.




Με παλιά πλεκτά και υφάσματα
Κατ΄ αρχάς κόψε έναν κύκλο από σκληρό χαρτόνι με διάμετρο 8 εκατοστά και προμηθεύσου ένα μέτρο σχετικά χοντρό αλλά εύκαμπτο σύρμα από χρωματοπωλείο. Στη συνέχεια βάλε σε παράταξη παλιά πλεκτά από συνθετικές ίνες (μόνο αυτά με πολύ πυκνή πλέξη), καθώς και άχρηστα ρούχα και κουβέρτες από ύφασμα φλις. Όλα τα χρώματα είναι ευπρόσδεκτα. Έχοντας σαν οδηγό τον χαρτονένιο κύκλο κόψε όσους περισσότερους υφασμάτινους κύκλους μπορείς. Στη συνέχεια θα τους περάσεις έναν – έναν στο σύρμα (το σύρμα να περνάει από το κέντρο κάθε κύκλου) και, όταν τελειώσεις, θα λυγίσεις το σύρμα να πάρει στρογγυλό σχήμα, σαν στεφάνι. Σε περίπτωση που το ύφασμα είναι πολύ πυκνό, θα χρειαστεί να ανοίξεις μια μικρή τρύπα στο κέντρο του.
Υπολόγισε το στεφάνι σου να έχει διάμετρο το πολύ 90 εκατοστά, ώστε να κάνεις με τους (περίπου) δέκα πόντους σύρμα που θα περισσέψει ένα δέσιμο στο τελείωμα και ένα μικρό άγκιστρο για να το κρεμάσεις όπου θέλεις. Στο κάτω μέρος του στεφανιού μπορείς να δέσεις έναν όμορφο φιόγκο χρησιμοποιώντας τη ζώνη από μια μάλλινη ζακέτα ή ένα άχρηστο παιδικό κασκόλ, κατά προτίμηση κόκκινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.